Вночі: серія фіналу «Гри престолів» поставила два рекорди, книжку Сенцова видали німецькою мовою, а у Трампа зʼявився перший конкурент на виборах

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: серія фіналу «Гри престолів» поставила два рекорди, книжку Сенцова видали німецькою мовою, а у Трампа зʼявився перший конкурент на виборах

HBO

Перша серія останнього сезону «Гри престолів» поставила рекорд переглядів у США

Близько 17,4 мільйона осіб подивилися перший епізод фінального сезону «Гри престолів». За даними телеканалу HBO, така кількість глядачів рекордна для фентезійних серіалів про середньовіччя. Попередній рекорд був встановлений під час показу фіналу 7 сезону два роки тому. Тоді епізод подивилися 16,9 мільйона глядачів. Ще один рекорд перша серія фіналу «Гри престолів» встановила в мережі, зібравши 5 млн твітів і 11 млн згадувань. Премʼєра посіла всі десять сходинок у топі найбільш обговорюваних тем у Twitter пізно ввечері 14 квітня.

Макрон пообіцяв відбудувати Нотр-Дам

Президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв, що собор Паризької Богоматері, який нерозривно повʼязаний з усіма видатними подіями французької історії, відбудують. «Пишаймося тим, що побудували цей собор понад 800 років тому. Сьогодні урочисто скажу: ми знову відбудуємо його разом», — заявив Макрон після спілкування з пожежниками, які намагалися приборкати вогонь.

Книжку Сенцова видали німецькою мовою

Збірку автобіографічних оповідань кінорежисера Олега Сенцова «Жизня» видали в Берліні в перекладі німецькою під назвою «Leben». Це вісім оповідь про свободу та самовизначення, близькість, сімʼю та дружбу, втрату та любов. «Йдеться про життя, яке наповнює наші вени соком сонця і шумом Всесвіту», — зазначає газета Der Standard і нагадує, що затриманий в окупованому Криму український режисер у серпні 2015 року був незаконно засуджений в РФ до 20 років ув’язнення за сфабрикованим обвинуваченням у тероризмі.

Республіканець Білл Вельд братиме участь у виборах президента США у 2020 році

Колишній губернатор штату Массачусетс Білл Вельд оголосив 15 квітня, що офіційно вступає у президентські перегони. Він став першим республіканцем, який кинув виклик чинному главі держави Дональду Трампу на виборах 2020 року. На президентських виборах у 2016 році Вельд був кандидатом у віце-президенти від Лібертаріанської партії.

У Держдепі США планують третій саміт Трампа і Кім Чен Ина

Третя зустріч лідерів Сполучених Штатів Дональда Трампа і Північної Кореї Кім Чен Ина необхідна, вважають у Державному департаменті США. За словами глави відомства Майка Помпео, зараз команди обох країн розробляють спільний план зустрічі. Він додав також, що Держдеп хоче прискорити переговори про проведення третього саміту.