Одесита визнали винним у причетності до терактів. Його посадили на понад 7,5 року

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Приморський районний суд Одеси засудив до семи років і восьми місяців чоловіка, який був учасником диверсійного угруповання. Про це повідомляє СБУ.

«У 2015 році чоловік приєднався до диверсійно-терористичної групи, яка діяла на території Одеської та Миколаївської областей. У складі угруповання одесит займався виготовленням вибухових пристроїв для вчинення диверсій. За задумом зловмисників знищення стратегічно важливих обʼєктів критичної інфраструктури мало призвести до дестабілізації суспільно-політичної ситуації та сприяти захопленню терористами влади в регіонах», — йдеться в повідомленні.

Учасників угруповання затримали влітку 2015 році. Під час обшуків працівники СБУ вилучили зброю, саморобний вибуховий пристрій із електричним детонатором. За висновками експертів, деталі пристрою були ідентичні тим, що використовувалися у вибухівці при вчиненні терактів на одеській залізниці у квітні-червні 2015 року.

Зараз триває судовий розгляд щодо п’яти інших учасників угруповання.

  • У Києві, в Голосіївському районі на вулиці Вільямса, у ніч на 4 квітня підірвали автомобіль Chevrolet Evanda. У Генпрокуратурі назвали підрив терористичною атакою на працівника однієї з українських спецслужб.
  • У Харкові попередили терористичний акт у метрополітені. За даними СБУ, спецслужби РФ передали виконавцю вибуховий пристрій потужністю шістсот грамів тротилу, який приводився у дію телефонним дзвінком. Вони також надали інструкції, як підготувати теракт, та заплатили $15 тис. за виконання злочину. У Харкові зловмисник придбав цвяхи, шурупи, болти й гайки, якими планував начинити вибуховий пристрій для підсилення його дії та збільшення кількості потерпілих.