У Росії продовжили слідство у справі полонених українських моряків до кінця літа

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Слідство ФСБ Росії продовжило термін попереднього розслідування у справі проти військовополонених українських моряків на три місяці — до кінця серпня. Про це повідомляє координатор захисту Микола Полозов.

А адвокат Сергій Бадамшин зазначає, що росіяни хочуть продовжити термін арешту українців до кінця липня.

«Російське слідство клопоче про продовження строку тримання під вартою українським полоненим морякам до 26 липня 2019 року. Термін слідства у справі продовжено до 25 серпня 2019 року», — зазначає захисник.

Продовження запобіжного заходу українським військовополоненим у Лефортовському суді в Москві розглядатимуть 17 квітня, повідомила омбудсмен Людмила Денісова. 15 квітня в посольстві України в столиці Росії родичі моряків зустрілися з дипломатами. Вони попросили передати від себе продукти та речі для військовополонених.

«Вони поінформували щодо останньої інформації про стан військовополонених. За їхніми словами, хлопці перебувають у гарному настрої та очікують на звільнення», — зазначила Денісова.

  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Екіпаж потрапив у полон. Троє військових були поранені.