Трамп зібрав понад $30 млн на президентську кампанію за три місяці та перевершив демократів

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Президент США Дональда Трамп за перші три місяці 2019 року зібрав понад $30 для своєї виборчої кампанії на другий термін в 2020 році, пише Reuters. Загальна сума коштів на нову кампанію склала близько $40,8 млн.

Bloomberg зазначає, що це більше, ніж у будь-якого активного кандидата від Демократичної партії.

Сенатори Берні Сандерс і Камала Гарріс очолили боротьбу демократів у зборі коштів у 2019 році, зібравши відповідно $18,2 млн і $12 млн за три місяці. Представники кампанії Сандерса заявила, що в першому кварталі вони отримали в середньому $20.

У Трампа ж стверджують, що середня пожертва за той же період склала $34,26 і майже всі не перевищували $200. Він також збирає гроші від великих донорів, проводячи заходи в Сан-Антоніо та Лос-Анджелесі цього місяця. Наприклад, найдорожчий квиток на круглий стіл із президентом коштував $150 тисяч.

Загалом Трамп планує зібрати на свою кампанію мільярд доларів.

  • Раніше колишня перша леді й екс-державний секретар Сполучених Штатів Гілларі Клінтон заявила, що не братиме участь у виборах президента США в 2020 році .У 2016 році вона була головним конкурентом чинного глави держави Дональда Трампа, який балотувався від Республіканської партії.