Bloomberg представив «індекс сніданку»: в яких країнах легше прогодуватися

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Американське видання Bloomberg представило глобальний «індекс сніданку» — показник, який демонструє вартість «стандартного» сніданку зі склянки молока, одного яйця, двох скибочок хліба і одного фрукта у понад ста світових центрах.

Показник був представлений як відсоток від можливого щоденного доходу мешканця конкретного міста. При цьому податки, які він мав сплатити за свій сніданок, не враховувалися.

Так, найдешевшим «індекс сніданку» виявився в Женеві. Жителі витрачають на нього лише 0,8% від щоденного доходу. Для того, щоб заробити собі на їжу, женевцю доведеться пропрацювати лише 3,8 хвилини.

Друге місце в рейтингу поділили Дубай і швейцарське місто Берн. Там люди платять за сніданок 0,96% від щоденного доходу. Щоб заробити на ранкову трапезу, потрібно працювати 4,6 хвилини.

У той же час жителі столиць Гани й Нігерії, згідно з дослідженням Bloomberg, для отримання свого сніданку змушені будуть пропрацювати більше 2 годин. При цьому на нього вони витрачають більше 25% від свого щоденного доходу.