Порошенко зустрівся з Макроном. Говорили про «нормандський формат» та вибори

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Порошенко зустрівся з Макроном. Говорили про «нормандський формат» та вибори

Facebook / Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном обговорив урегулювання ситуації на Донбасі, а також зустріч у нормандському форматі та звільнення заручників. Про це він розповів в інтервʼю телеканалу «Інтер» через відеозвʼязок із Парижа.

«Ми отримали абсолютно чітке повідомлення, що відразу після мого переобрання — ми переконані, що відкривається вікно можливостей — буде скликано засідання на найвищому рівні «нормандського формату». Найбільш ймовірно, це відбудеться у Франції, як раз у пʼяту річницю створення «нормандського формату», — заявив Порошенко.

Говорячи про роль Росії, Порошенко зазначив, що Кремль хоче «більш слабкого президента для України», щоб «тишком-нишком» вийти з конфлікту на Донбасі на вигідних для неї умовах.

Крім того, президент зазначив, що під час зустрічі обговорив з Макроном звільнення заручників, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, який працював у Франції.

Порошенко також додав, що сподівається уникнути провокацій під час підготовки і проведення другого туру виборів 21 квітня. «Це [можливі провокації] викликає обурення у наших міжнародних партнерів», — заявив президент.

Він додав, що лідери Німеччини і Франції відзначили високий рівень демократії під час першого туру виборів в Україні. «Вони повністю задоволені захистом волевиявлення громадян і дуже сподіваються, що на такому ж рівні будуть проведені вибори 21 квітня», — підкреслив Порошенко.