«Нафтогаз» оштрафували майже на мільйон гривень. Компанія не дала перевірити свою діяльність за минулі два роки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала НАК «Нафтогаз України» на 850 тис. гривень за недопуск представника комісії до планової перевірки діяльності компанії за 2017—2018 роки. Про це повідомляє УНІАН.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні у пʼятницю. НКРЕКП вважає рішення «Нафтогазу» порушенням ліцензійних умов у частині обовʼязку допускати посадових осіб органів держконтролю до перевірки.

Присутній на засіданні представник «Нафтогазу» пояснив відмову тим, що регулятор порушив періодичність перевірки компанії — один раз на два роки. НКРЕКП уже проводив перевірку в травні 2017 року, і з урахуванням цього наступна планова перевірка мала проводитися з січня 2020 року.

При цьому голова Нацкомісії Оксана Кривенко зазначила, що остання перевірка здійснювалась за період роботи до 2016 року, а 2017 і 2018 роки ще не перевірялися. Тому НКРЕКП мала на це право, з огляду, що графік перевірки Регуляторна служба затвердила заздалегідь. Під час оголошення рішення член НКРЕКП зазначив, що в січні цього року компанія групи «Нафтогаз» — «Укртрансгаз» також не допустила Нацкомісію для планової перевірки.