Поранений український моряк Сорока одужує «важко і повільно» після операції в Росії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Український військовополонений моряк Василь Сорока, якого поранили поблизу Керченської протоки в листопаді минулого року, бореться за своє одужання, яке «йде важко й повільно». Про це повідомив його адвокат Сергій Бадамшин.

«Залишився невеликий набряк на кисті, хворобливі відчуття. Після зняття лангети буде зрозуміло, як іде процес відновлення функцій руки і пальців. Поки все знерухомлено повʼязкою», — написав він у Facebook.

Адвокат зазначив, що налаштований Василь позитивно. У четвер, 11 квітня, у нього був день народження.

«Передає всім слова подяки за привітання. А я окремо хочу побажати Марку Васильовичу Сороці скоріше обійняти свого батька і проводити якомога більше часу разом», — додав Бадамшин.

  • Російські лікарі прооперували пораненого українського моряка Василя Сороку 9 березня.
  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Екіпаж потрапив у полон. Троє військових були поранені, зокрема і Василь Сорока.