Мінʼюст США висунув звинувачення проти екс-радника Обами. Він збрехав про свою роботу на українську владу часів Януковича

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення колишньому раднику президента Барака Обами Грегу Крейгу в неправдивих свідченнях, повідомляє Reuters.

Зазначають, що він збрехав про роботу на українську владу в 2012 році. Це звинувачення є частиною розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про можливе втручання Росії в американські вибори.

«Крейг був звинувачений у неправдивих свідченнях шляхом навмисної фальсифікації та замовчування суттєвих фактів від підрозділу Міністерства юстиції, яке займається іноземними агентами», — пише агентство.

Колишній радник став першим представником Демократичної партії, якого звинуватять у звʼязках із проросійськими силами.

  • У середині березня суд у Вашингтоні ухвалив черговий вирок колишньому голові передвиборного штабу Дональда Трампа Полу Манафорту і засудив його до трьох з половиною років позбавлення волі. Манафорта визнали винним у змові проти США і незаконному лобіюванні інтересів колишнього президента України Віктора Януковича.
  • Перед цим прокурори США 24 лютого передали до суду проект меморандуму, в якому детально описується співпраця Манафорта і колишнього президента Віктора Януковича. У ньому також фігурує Юлія Тимошенко.