Аваков: За показаний бюлетень Ляшку виписали протокол

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Лідеру «Радикальної партії» Олегу Ляшку виписали адміністративний протокол за те, що він продемонстрував бюлетень під час голосування на виборах президента 31 березня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Зараз понад 170 людей таких, які отримують вже протоколи. Сподіваюся, що суд ці протоколи підтвердить і це буде хорошою превенцією... Адміністративний протокол йому [Ляшку] вже виписаний», — заявив Аваков на Київському форумі з безпеки.

За його словами, за три місяці кампанії й один день голосування правоохоронці відкрили понад 300 кримінальних проваджень. «За цими справами у нас 24 підозри вже предʼявлені, 8 справ перебувають у суді. Понад 500 адміністративних протоколів, в тому числі багатьом народним депутатам, двом главам обласних державних адміністрацій, мерам міст за публічну агітацію на виборчих дільницях тощо», — сказав міністр.

  • Раніше Аваков заявив, що Ляшко має отримати штраф за те, що порушив таємницю голосування.
  • Поліція затримала щонайменше двох людей, які порушили таємницю голосування на виборах 31 березня. Одного чоловіка затримали на дільниці в Запоріжжі, тому що він фотографував свій бюлетень у кабінці для голосування. Другого затримали у Чернівцях. Він знімав процес свого голосування на відео.