Bloomberg: Працівники Amazon підслуховують розмови користувачів голосового помічника Alexa

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Співробітники Amazon, які розташовані в офісах компанії по всьому світу, мають можливість прослуховувати розмови користувачів через голосовий асистент Alexa. Про це пише Bloomberg з посиланням на фахівців, що працюють з асистентом.

Робота команди фахівців спрямована на поліпшення реакції Alexa на звернення користувачів. Кожен розробник за зміну прослуховує до 1 тис звернень. Записи розшифровують, розʼяснюють і інтегрують в програмне забезпечення гаджета.

У той же час, двоє джерел розповіли виданню, що чули аудіозапис, на якому, за їхньою оцінкою, мали місце сексуальні домагання. «Зазвичай у Amazon є вказівки на цей рахунок. Однак двоє румунських співробітників додали, що після запиту в компанію їм заявили, що втручатися — не справа Amazon», — пише видання.

Крім того, у Bloomberg дізналися, що в деяких офісах Amazon співробітники діляться з колегами записами, які здаються їм кумедними. Поки невідомо, як довго компанія зберігала записи, і чи були зафіксовані випадки крадіжки цих записів хакерами чи недобросовісними співробітниками.

У коментарі Amazon заявила, що співробітники прослуховують невелику кількість записів для поліпшення роботи голосового помічника. Також в Amazon стверджують, що в компанії діють суворі правила щодо роботи цієї системи і нульова терпимість до їх порушень. Зокрема, співробітники, які мають доступ до записів, не можуть ідентифікувати клієнтів, а конфіденційна інформація захищена багатофакторної аутентифікацією і шифруванням.