Денісова: У одного з фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» погіршився стан здоровʼя

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Теймура Абдуллаєва, якого заарештували у 2016 році після хвилі обшуків у Криму і підозрюють у тероризмі за участь в організації «Хізб ут-Тахрір», погіршився стан здоровʼя. У нього підозрюють запалення лицьового нерву, про це пише у Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Вона підтвердила інформацію адвоката Теймура Абдуллаєва, що у кримського татарина запалення лицьового нерва та проблеми з вухом, він практично не чує. Денісова зазначає, що Теймура досі не обстежили, а лише запропонували уколи антибіотиків. І стан буде тільки погіршуватися, якщо він не отримає належне лікування.

«Я звернулася до уповновноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової та до радника президента РФ, голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова з проханням посприяти у наданні належної медичної допомоги Теймуру Абдуллаєву», — написала Денісова.

Нагадаємо, 12 жовтня 2016 року під час обшуку в будинку Теймура Абдуллаєва його затримали та звинуватили в «тероризмі». У серпні 2019 року в складі першої сімферопольської групи у «справі Хізб ут-Тахрір» його етапували до СІЗО міста Ростов-на-Дону.