Під офісом Зеленського зібралися кілька сотень людей. Двох учасників мітингу затримала поліція

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Біля офісу команди кандидата в президенти Володимира Зеленського в Печерському районі Києва зібралися кілька сотень людей, повідомляють у Facebook команди Зеленського.

На відео видно скупчення людей, це переважно молодь та особи похилого віку. Акція триває без помітних сутичок та провокацій. Судячи з того, що відбувається, поки жодних претензій до Зеленського учасники мітингу не висувають.

Разом з тим, як пише «Українська правда», заявку на проведення акції подали 3 організатори: «Український комітет з боротьби з корупцією», «Спілка офіцерів України» та голова Всеукраїнської профспілки сфери комп’ютерних та інформаційних технологій Олександр Товстенко.

Місцем проведення мітингу заявлено вулицю Новоселицьку, 7. Мета акції — «захист трудових прав громадян та боротьба з корупцією» та «захист конституційних прав». Акція заявлена безстроковою. У ній мають взяти участь до 2 тис. осіб.

Пізніше в поліції заявили, що затримали двох учасників мітингу. «Двоє невідомих підійшли до групи осіб, які тримали плакати, пошкодили їх та почали штовханину, провокуючи при цьому бійку», — заявили в поліції. Правопорушників відтіснили та відвезли їх в управління поліції.

У вівторок команда Зеленського повідомляла про підготовку провокації біля одного з офісів кандидата. «У вищих навчальних закладах Києва активно набирають студентів для участі в сумнівній акції та пропонують за це гроші», — повідомляли у штабі. Учасникам акції нібито обіцяли по 300 гривень. Команда додала, що дізналася про акцію завдяки тому, що один з працівників їхнього контакт-центру отримав запрошення на цю подію.

  • Раніше штаб Зеленського, який претендує на посаду президента, попросив Міністерство внутрішніх справ надати охорону їхньому кандидату.
  • Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати першого туру президентських виборів в Україні. За Володимира Зеленського віддали свої голоси 5 млн 714 тис. 304 людини. За Петра Порошенка — 3 млн 14 тис. 609 осіб.