Агентство з розшуку корупційних активів: На управління «Межигірʼям» претендують три кандидати

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На конкурс керуючого заарештованими активами резиденції «Межигірʼя» подали документи три учасники. Про це у Facebook повідомив голова Громадської ради Національного агентства з розшуку та менеджменту активів, отриманих від корупційних та інших злочинів, (АРМА) Гліб Канєвський.

«Надійшли заявки на управління корпоративними правами ТОВ «Танталіт», а відтак і резиденцією «Межигірʼя». Всього три учасники, два з яких подавалися раніше», — написав він.

За словами Канєвського, заявки надійшли від громадської організації «НПУ «Межигірʼя», яке фактично керує резиденцією в даний час, ПП «Гаянський Геннадій Григорович» і ТОВ «Скомпані». Він також нагадав, що АРМА спростила умови конкурсу, беручи до уваги суспільну значимість обʼєкта, і зняла вимогу надати прогноз прибутку.

Майно резиденції «Межигірʼя» 13 липня 2015 року заарештував Печерський райсуд Києва. Київський апеляційний господарський суд 1 серпня 2017 року ухвалив рішення про визнання недійсними договорів, за якими «Межигірʼя» вивели в 2007 році з державної власності. 29 травня 2018 року Печерський райсуд передав резиденцію «Межигірʼя» в управління АРМА.