Вночі: Японія продовжила санкції проти Північної Кореї, директор Twitter заробив 140 центів за 2018 рік, а Мадонна виступить на «Євробаченні» за $1 млн

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Японія продовжила санкції проти Північної Кореї

Японія продовжила ще на два роки свою заборону на торгівлю, доступ до портів та інші обмеження проти Північної Кореї. Рішення ухвалив Кабінет міністрів країни 9 квітня. Ці заходи є частиною односторонніх санкцій Японії, введених з 2006 року у відповідь на ядерні випробування КНДР і запуск балістичних ракет.

Директор Twitter заробив 140 центів за 2018 рік

Зарплата генерального директора компанії Twitter Джека Дорсі в 2018 році склала $ 1,4 .Дорсі відмовлявся від усіх прямих компенсацій і виплат протягом останніх трьох років — у 2015, 2016 і 2017 роках. У 2018-му він також відмовився від грошових винагород, крім зарплати в 140 центів — саме таке обмеження символів соцмережа використовувала з 2006 року. Цей ліміт у 2017 році підняли вдвічі (до 280 знаків), але поки невідомо, чи збільшиться в звʼязку з цим зарплата Дорсі.

У Лівії загинули півсотні людей

У результаті зіткнення військ Лівійської національної армії (ЛНА) фельдмаршала Халіфи Хафтара та Уряду національної згоди загинула щонайменше 51 людина .Жертвами загострення збройного конфлікту в країні стали як військові, так і цивільні особи. ООН заявила, що в результаті останніх боїв близько 3,4 тис. осіб залишили територію, а служби порятунку не змогли дістатися до жертв і цивільних осіб.

Мадонна представить на «Євробаченні» нову пісню

Відома американська співачка Мадонна виступить на пісенному конкурсі «Євробачення» в ізраїльському Тель-Авіві за $1 млн. Під час концерту зірка виконає дві пісні — популярний хіт та нову композицію. Очікується, що новий сингл Мадонни буде містити політичні посили, через що організатори конкурсу і співачка не могли раніше дійти згоди. Зірку супроводжуватиме персонал зі 160 осіб. За виступ Мадонні заплатить мільярдер Сільван Адамс.