У Китаї прибиральників зобовʼязали носити розумні браслети. Їх вже назвали «кайданами трудового народу»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У китайському місті Нанкін компанія з прибирання вулиць зобовʼязала своїх співробітників носити розумні браслети, які стежать за діяльністю прибиральників і сповіщають їх сигналом «продовжуйте працювати», якщо не фіксують рухи понад 20 хвилин. Якщо співробітник не реагує на попередження браслета, той автоматично передає повідомлення начальству, яке може відстежити місцезнаходження та дізнатися, чим саме зайнятий двірник.

Браслет, який також відстежує час роботи прибиральників, вже встигли охрестити «кайданами трудового народу» у сервісі мікроблогів Weibo.

Як повідомляє видання Abacus, майже всі прибиральники скаржаться на браслети, оскільки ті не завжди коректно працюють. «Я бачу сміття на вулицях і збираю його. Вулиці чисті, а ця штука все одно змушує тебе ходити туди-сюди», — сказав один з прибиральників.

У мережі люди також висловили обурення таким стеженням. Багато користувачів запропонували компанії підвищити зарплату працівникам, а не витрачати гроші на браслети. Зазначимо, що середня зарплата двірника у Китаї від $230 до $300.

У самій же компанії після хвилі обурення заявили, що відключать функцію контролю рухів, але від браслетів не відмовляться, оскільки вони знизили витрати на контроль роботи співробітників і поліпшили якість прибирання вулиць у Нанкіні.