Пєсков: Якщо Зеленський на виборах переможе, то по Донбасу потрібно буде домовлятися не з Москвою

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Кремлі в черговий раз назвали війну на Донбасі «внутрішньоукраїнським конфліктом» та заявили, що у разі перемоги на українських виборах кандидата Володимира Зеленського, вирішувати питання миру на сході країни йому потрібно буде не з Москвою, а з українцями.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає УНІАН.

«Президент Путін з самого початку цієї історії, він був і залишався прихильником серединного діалогу. Крім того, президент Путін неодноразово говорив, що для того, щоб врегулювати конфлікт на Донбасі, головне — це не діалог з Москвою, бо Москва не є стороною цього конфлікту. Це внутрішньоукраїнський конфлікт. Цей конфлікт можуть вирішити самі українці, якщо почнуть говорити», — сказав він, відповідаючи на питання, чи готова Росія до перемовин із Зеленським щодо ситуації на Донбасі.

При цьому він зазначив, що Росія готова до діалогу з Києвом щодо цього питання. «В цілому Путін завжди відкритий для діалогу, за винятком тих ситуацій, коли цей діалог намагаються обрамити різними провокаціями, намагаються прикрасити диверсіями», — заявив Пєсков.