Польський депутат вимагає $900 млрд від Німеччини. Компенсація за Другу світову війну

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Польський депутат вимагає $900 млрд від Німеччини. Компенсація за Другу світову війну

Facebook / Janusz Szewczak

Депутат польського сейму і член комісії з репарацій Януш Шевчак заявив, що Німеччина повинна виплатити Польщі $900 млрд як компенсацію за збитки, нанесені країні під час Другої світової війни. Про це повідомляє журнал WPolityce.

«Це ганьба, що настільки очевидним питанням нехтували останні 30 років. Знищувалися не тільки польські громадяни, але й наша економіка. Тому ставлення німецьких політиків, які розповідають полякам про верховенство права, виглядає більш ніж дивним», — зазначив він.

За словами депутата, Німеччині слід «виявляти стриманість» до того моменту, доки вона не виплатить компенсацію «розміром не менше $900 млрд».

  • Американський штат Луїзіана визнав Голодомор 1932—1933 років геноцидом українського народу, повідомляється на сторінці у Facebook посольства України в США.
  • Виконувач обовʼязків міністра закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац не вибачився за свою заяву про участь поляків у Голокості. Також він не виступив з виправданням слів премʼєр-міністра Беньяміна Нетаньягу.
  • Раніше Біньямін Нетаньягу під час візиту до Варшави заявив, що «поляки співпрацювали з нацистами» під час Голокосту. Згодом він прокоментував, що його слова неправильно трактували, і він мав на увазі окремих осіб, які брали участь у вбивствах євреїв. 18 лютого премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький скасував поїздку в Ізраїль. Польський уряд заявив, що їх не влаштовує пояснення ізраїльської сторони.