Вночі: в Іспанії затримали польського мільйонера, Павелка допитала прокуратура Швейцарії, а лідера союзу угорців Румунії не пустили в Україну

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Вночі: в Іспанії затримали польського мільйонера, Павелка допитала прокуратура Швейцарії, а лідера союзу угорців Румунії не пустили в Україну

Космач Олександр / УНІАН

В Іспанії затримали мільйонера. Його вважали найбільш розшукуваною особою в Польщі

Правоохоронці Іспанії затримали польського бізнесмена Марека Фалента, який у 2014 році організував прослуховування відвідувачів VIP-ресторанів у Варшаві. Це призвело до урядової кризи в Польщі, передає DW.

Найбільш розшукувану особу в Польщі вдалося затримати в місті Кульєра у провінції Валенсія. Коли його застала поліція, Фалента погрожував викинутися з балкона на 9-му поверсі, проте його змогли вмовити здатися.

Спершу правоохоронці відмовлялися називати імʼя затриманого, але пізніше глава МВС Польщі Йоахім Брудзиньский підтвердив, що йдеться про розшукуваного мільйонера.

«Вислизнув з наших рук». Тереза Мей зізналася у можливому провалі Brexit

Премʼєр-міністр Великобританії Тереза Мей стверджує, що країна може провалити Brexit, якщо парламентарі не проголосують за угоду з Євросоюзом. Про це повідомляє The Guardian.

«Це буде означати, що ми дозволимо, щоб Brexit, за який голосували британці, вислизнув з наших рук. Я проти цього. Важливо, щоб ми виконали те, за що проголосували люди, і для цього нам потрібно прийняти угоду», — зазначила вона.

За словами політика, чим більше часу піде на підготовку угоди з ЄС, тим більший ризик, що Великобританія взагалі ніколи не залишить блок.

У житловому будинку Парижа прогримів вибух. Його гасили 80 пожежників

У шестиповерховому будинку на північному сході Парижа прогримів потужний вибух, згодом пожежа охопила всю будівлю. Про це повідомляє BFMTV.

«Велика пожежа сталася ввечері у будівлі 19-го округу. До гасіння пожежі, яка охопила з 1 по 5 поверхи, залучили близько 80 пожежників. На першому поверсі знаходилося кілька магазинів», — зазначив пожежник Габрієль Море під час проведення брифінгу.

За його словами, локалізувати займання вдалося лише до 23:00. Згідно з попередньою інформацією, постраждалих внаслідок НП немає.

«Дзеркало тижня»: президента ФФУ Павелка допитала прокуратура Швейцарії

Прокуратура швейцарського міста Поррантрюї допитала президента Федерації футболу України Андрія Павелка в рамках розслідування можливих погроз з його боку на адресу швейцарського журналіста Арно Беда. Про це повідомляє «Дзеркало тижня».

«Я підтверджую, що допит пройшов у конструктивній атмосфері», — зазначила прокурор Лорі Рот.

За словами жінки, допит Павелка тривав три години. Інші деталі інциденту прокурор розкривати відмовилася.

Що сталося?

Швейцарський журналіст Арно Беда близько шести місяців вивчав діяльність Андрія Павелка на посаді президента Федерації футболу України. Павелка підозрюють у розтраті €4 млн коштів УЄФА і виведення €1,5 млн на офшор в ОАЕ.

Пізніше журналіст подав позов у прокуратуру через погрози, які отримав 7 листопада 2018 року, і які приписують Павелку.

Лідера союзу угорців Румунії не пустили в Україну

Лідер партії «Демократичний союз угорців Румунії» Хунор Келемен заявив, що його не пустили в Україну після того, як годину протримали на пункті пропуску. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Я хотів поїхати в Ужгород разом з нашими друзями, щоб відсвяткувати 30-річчя утворення угорського культурного альянсу в Прикарпатті. Я міг би зробити це, якби українська влада після години безглуздого очікування та прикордонного контролю дозволила б мені вʼїхати в країну. Вони відмовили мені у праві на вʼїзд без пояснення причин, просто повідомили, що я не можу перетнути кордон», — зазначив він.

Як пізніше він розповів румунському виданню Mediafax, йому заборонили вʼїзд до України до 2020 року, у звʼязку з чим він звернувся до міністра закордонних справ Румунії Теодора Мелешкана.

У понеділок Келемен планує звернутися за розʼясненнями до українського посольства в Бухаресті.