Вночі: Boeing скоротить виробництво 737 MAX, принц Гаррі закликав заборонити Fortnite, а ПАР відкликала посла з Ізраїлю

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Boeing скоротить виробництво 737 MAX на 20%. Вже з поточного місяця

Американська компанія Boeing оголосила про рішення скоротити виробництво проблемної моделі 737 MAX приблизно на 20%. Розпочати планують уже в поточному місяці, говориться в офіційній заяві директора компанії Денніса Мюленбурга.

«Ми вирішили тимчасово перейти від виробництва 52 літаків на місяць до 42 літаків на місяць, починаючи з середини квітня», — зазначив він.

У той же час програма виробництва Boeing-737, а також повʼязані з нею виробничі процеси, будуть збережені на колишньому рівні.

У КНР представили колійну машину на магнітній подушці з максимальною швидкістю 25 км/год

У промисловому парку Китайської корпорації залізничнобудівного важкого машинобудування (CRCHI) у провінції Хунань представили першу колійну машину вітчизняного виробництва. Про це повідомляє агентство «Сіньхуа».

«Транспортний засіб нагадує сову на залізниці, оскільки всі роботи з її допомогою здійснюються виключно вночі», — зазначив керівник CRCHI Ло Цзяньли.

Машина сягає в довжину 5,81 м, а в ширину — 2,6 м. Її максимальна швидкість руху складає 25 км/год, і вона спроможна перевозити до 6 співробітників.

Принц Гаррі закликав заборонити гру Fortnite тому що вона «схожа на героїн»

Герцог Сассекський принц Гаррі виступив із закликом заборонити гру Fortnite, яка викликає залежність. Про це повідомляє Variety.

Так, член британської королівської сімʼї поспілкувався з експертами з психічного здоровʼя з приводу ігор і соціальних мереж. Після цього принц Гаррі заявив, що останні викликають куди сильнішу залежність, ніж алкоголь чи наркотики. Також герцог висловився щодо гри Fortnite.

«Вона створена для залежних. Залежність намагається утримати вас перед компʼютером якомога довше. Це дуже безвідповідально», — зазначив він.

При цьому принц Гаррі закликав батьків Великобританії вжити заходів і змусити своїх дітей «відриватися» від віртуального світу.

Що сталося?

Американські журналісти з Bloomberg опублікували матеріал про те, що багато дітей і підлітків проводять за грою Fortnite по 12 годин на день. При цьому деяким батькам довелося відправляти дітей до реабілітаційних центрів.

За словами британського фахівця з поведінки Лоррін Меррер, сама гра «схожа на героїн». Тому тим, хто на неї «підсів», важко кинути грати.

Сили Хафтара взяли під контроль аеропорт в передмісті Триполі. До столиці Лівії 20 км

Лівійська національна армія, яку очолює Халіф Хафтар, взяла під контроль колишній аеропорт міста Триполі, який розташований у передмісті. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Взяття під контроль аеропорту відбулося у пʼятницю, 5 квітня. Столиця Лівії знаходиться за 20 км від військ армії.

Нагадаємо, що політична криза в Лівії почалася в 2011 році — після смерті Муаммара Каддафі. На цей момент там зберігається двовладдя: на сході країни, в місті Тобрук знаходиться парламент. На заході, в Триполі, базується сформований за підтримки ООН і визнаний міжнародним співтовариством «уряд національної згоди» під керівництвом Файєза Сараджа.

Чинна влада виконує свої функції, спираючись на національну армію на чолі з маршалом Хафтаром.

ПАР відкликала свого посла з Ізраїлю. Назавжди

Південно-Африканська Республіка відкликала свого посла з Ізраїлю на знак протесту проти політики уряду цієї країни. Про це повідомила міністр міжнародних відносин і співробітництва Південно-Африканської Республіки Ліндіве Сісулу, передає The Times of Israel.

«Це стане першим кроком на шляху до скорочення звʼязків між двома країнами», — зазначила вона.

Також Сісулу підкреслила, що поки заміну послу шукати не мають наміру.