Дружину Джорджа Клуні Амаль призначили представницею британського уряду з питань свободи преси

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Правозахисниця Амаль Клуні, яка також є дружиною голівудського актора Джорджа Клуні, стала спеціальною представницею уряду Великої Британії з питань свободи преси.

Про її призначення повідомили на сайті британського уряду.

«Я представляла багатьох політичних вʼязнів у різних країнах, а моя організація моніторить переслідування журналістів у всьому світі. Орієнтація на журналістів підриває демократію. Це перешкоджає нашій здатності притягувати до відповідальності тих, хто має владу», — сказала Клуні.

Разом із міністром закордонних справ Британії Джеремі Хантом вона створить групу експертів із правових питань для протидії «драконівським законам», які перешкоджають журналістам виконувати свою роботу, йдеться в повідомленні уряду.

  • Амаль Клуні — британська юристка та правозахисниця ліванського походження. Серед її клієнтів — колишня премʼєр-міністр України Юлія Тимошенко, а також засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж, колишній президент Мальдівської Республіки Мохамед Нашид, азербайджанська журналістка Хадіджа Ісмаїлова, єгипетсько-канадський журналіст Мохамед Фахмі та інші.