Порошенко призначив заступником голови СБУ екс-керівника департамента «Т» із захисту національної державності

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Президент Петро Порошенко звільнив заступника голови Служби безпеки Сергія Базюка і призначив замість нього Владислава Косинського. Відповідні укази оприлюднені на сайті президента.

Раніше полковник Владислав Косинський обіймав посаду керівника управління Служби безпеки в Сумській області, 13 березня 2019 року Порошенко звільнив його. Косинський був головою СБУ області два роки.

У 2014—2015 роках був керівником департаменту «Т» СБУ (із захисту національної державності), у 2015—2016 роках — начальником Управління внутрішньої безпеки СБУ.

Колишній заступник начальника СБУ, генерал-майор Сергій Базюк перебував на посаді заступника голови Служби безпеки з жовтня 2015 року. Минулого тижня на сайті президента були оприлюднені результати перевірки згідно закону про люстрацію, яка не виявила порушень.

Раніше ЗМІ Сумщини повідомляли, що Косинського помітили у використанні для службових цілей вертольота, який належить співвласнику мережі супермаркетів «АТБ» Геннадію Буткевичу. Після чого народний депутат Віталій Купрій повідомляв, що детективи НАБУ нібито зареєстрували справу щодо можливого хабарництва Косинського.