«У нас є претензії, але він президент». Партія «УНА-УНСО» підтримає в другому турі Порошенка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Партія «УНА-УНСО» (Українська національна асамблея» — «Українська народна самооборона) заявила про підтримку чинного президента Петра Порошенка у другому турі виборів, які пройдуть 21 квітня.

Про це йдеться в заяві партії.

«Так, у нас є претензії до Петра Порошенка. Можливо, ми будемо ще не раз запалювати шини та вимагати від нього дій проти корупціонерів, зрадників і інших ворогів українського народу. Але при всіх його недоліках — він президент, при якому держава вистояла під російською навалою і [при якому] зроблено найбільше для розвитку української мови і культури, становлення Православної церкви України», — заявили націоналісти.

У партії зазначили, що сумніваються в кандидаті Володимирі Зеленскому, оскільки країні необхідний чіткий курс на Євросоюз і НАТО.

«Загроза обрання Володимира Зеленського — це не тільки загроза повернення всевладдя олігархів. Це прорив «русского мира» в саме серце української держави — це реальна загроза реваншу Москви», — вважають націоналісти.

  • Колишній глава Служби безпеки і екс-кандидат у президенти Ігор Смешко, який за підсумками голосування зайняв шосту позицію з 6,04%, заявив, що не підтримає Порошенка у другому турі.
  • Лідер «Громадянської позиції» і колишній кандидат у президенти Анатолій Гриценко заявив, що більше не буде балотуватися у президенти України. Він також заявив, що не буде підтримувати Порошенка у другому турі виборів.