У Британії виплатять компенсації іммігрантам, яких помилково оголосили нелегальними. Але суми будуть «на диво малими»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Британії виплатять компенсації іммігрантам, яких помилково оголосили нелегальними. Але суми будуть «на диво малими»

Daily Herald Archive / SSPL / Getty Images

Міністр внутрішніх справ Великої Британії оголосив про початок виплат тисячам іммігрантів так званого покоління Віндраш, яких минулого року помилково оголосили нелегальними.

Про це повідомляє Independent.

Міністр сказав, що обмеження на загальну суму компенсації не буде, але попередні розрахунки становлять 200 мільйонів фунтів. Виплати будуть присуджені кожному, хто перебував у Великій Британії з 1988 року і був помилково оголошений нелегальним іммігрантом.

Критики прогнозують, що виплати будуть «на диво малими».

Хто такі іммігранти покоління Віндраш?

Це іммігранти з Карибського басейну, перший корабель з якими — «Емпайр Віндраш» (Windrush) — прибув до Лондона 22 червня 1948 року. Їх запросили до Британії, щоб заповнити нестачу робочої сили в країні.

У 2018 році стало відомо, що деяких переселенців, які приїхали до Сполученого Королівства в період із кінця 1940-х до 1970-х років, а також їхніх родичів оголосили нелегальними іммігрантами.

30 квітня 2018 року міністр внутрішніх справ Британії Ембер Радд пішла у відставку через тиск щодо депортації представників покоління Віндраш.

  • 15 січня сотні мігрантів з Гондурасу вирушили на північ, у бік США, ставши частиною нового «каравану мігрантів». Перед тим мігранти зібралися в місті Сан-Педро-Сула і, починаючи свою подорож, розмахували гондураськими прапорами. Дорога до американського кордону, ймовірно, займе у них тижні або навіть місяці, зазначає видання. Чисельність каравану оцінюється в 600—800 осіб.
  • У новорічну ніч крізь кордон Мексики зі США намагалися прорватися близько 150 мігрантів. Працівники прикордонної служби застосували проти них сльозогінний газ.
  • Президент США Дональд Трамп дозволив військовослужбовцям на кордоні з Мексикою стріляти на ураження в мігрантів, які йдуть із країн Центральної Америки.