Вночі: екс-главу Nissan знову арештували, парламент Британії проголосував за відкладення Brexit, а спікером Держдепу США стала екс-журналістка та розвідниця

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Колишнього очільника Nissan Гона знову арештували в Японії

Прокуратура Токіо знову заарештувала колишнього голову міжнародного автомобільного концерну Renault — Nissan — Mitsubishi Карлоса Гона. Його підозрюють у нецільовому використанні грошей Nissan для особистих потреб. Це вже четвертий ордер на арешт, виданий на бізнесмена. На початку березня його випустили з вʼязниці, де він перебував понад три місяці, під заставу в один мільярд єн (майже $9 млн).

Парламент Британії проголосував за відкладення Brexit

Палат громад — нижня палата британського парламенту — проголосувала за подальше перенесення дати виходу країни з Євросоюзу, щоб уникнути Brexit без угоди з ЄС, який може відбутися 12 квітня. Цей документ увечері 3 квітня підтримали в третьому читанні 313 депутатів. 4 квітня його представлять на розгляд Палати лордів. Премʼєр-міністр Тереза ​​Мей має намір переконати Брюссель відкласти Brexit до 22 травня, щоб уникнути участі країни у виборах до Європарламенту, які пройдуть 23—26 травня.

Спікером Держдепу США стала екс-журналістка Fox News

Новим спікером Державного департаменту США стала колишня працівниця телеканалу Fox News Морган Ортагус, яка раніше також працювала в розвідці. «Приємно вітати Морган Ортагус як нового речника Держдепартаменту. Її досвід роботи аналітиком розвідки та офіцером у сфері зовнішньої політики та національної безпеки принесе користь Америці», — зазначив глава відомства Майкл Помпео.

Вона замінила на цій посаді Гізер Ноєрт, яка також працювала на телеканалі Fox News.

НАТО не планує розміщувати ядерні ракети в Європі

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не буде розміщувати наземні ядерні ракети в Європі після завершення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).

«Я продовжую закликати Росію повернутися до виконання ДРСМД. Але досі Росія не зробила жодного кроку в цьому напрямку, а час спливає. Ми не хочемо нової гонки озброєнь, ми не хочемо нової холодної війни, але ми не повинні бути наївними», — сказав Столтенберг.

У Венесуелі почався кримінальний процес проти Гуайдо

Верховний суд Венесуели почав кримінальний процес проти лідера опозиції і спікера парламенту Хуана Гуайдо. Член Національних установчих зборів країни, лояльний до режиму Ніколаса Мадуро — Гарсія Серпа, заявив, що Гуайдо «відповість за зраду батьківщини».

«Проти нього почався кримінальний процес, який будуть вести Верховний суд і прокурор», — наголосив Серпа. Раніше законодавчі збори Венесуели позбавили депутатської недоторканності тимчасового президента Хуана Гуайдо.