Bloomberg: Дані понад 500 мільйонів користувачів Facebook перебували у відкритому доступі на серверах Amazon

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Дані майже 540 мільйонів користувачів Facebook перебували у відкритому доступі на серверах хмарного сховища Amazon, пише Bloomberg.

За інформацією видання, ці дані у відкритому вигляді зберігала розташована в Мехіко компанія Cultura Colectiva. Вони включали ідентифікаційні номери, коментарі, реакції та імена акаунтів. «Ця база даних була закрита в середу після того, як Bloomberg попередило Facebook про цю проблему, і Facebook звʼязалася з Amazon», — повідомляє видання.

Компанія зберігала ці дані, користуючися сервісом Simple Storage Service (Amazon S3). Як пише видання, власне це звичайне місце на жорсткому диску, на якому клієнт може розміщувати будь-яку інформацію та надавати будь-кому доступ до неї.

Спеціалісти компанії з кібербезпеки UpGuard виявили 100 тис. відкритих баз даних Amazon різних типів, деякі з яких не повинні бути у вільному доступі. Компанія декілька місяців надсилала листи Cultura Colectiva та Amazon, попереджаючи їх про проблему.

  • У грудні минулого року Facebook виявила помилку, через яку сторонні додатки могли отримати доступ до даних 6,8 млн користувачів.
  • У вересні 2018 року Facebook виявила злам у системі безпеки та скинула паролі 90 млн користувачів в усьому світі.