Politico: Колишній зять Пола Манафорта вживав у вʼязниці метамфітамін і кокаїн, коли підписав щиросердне зізнання

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Колишній зять екс-радника Віктора Януковича Пола Манафорта Джеффрі Йохай зізнався, що вживав метамфетамін і кокаїн, перебуваючи у федеральній вʼязниці в Лос-Анджелесі за звинуваченнями в шахрайстві. Про це пише Politico з посиланням на федеральних прокурорів.

На думку прокурорів, зізнання Йохая про вживання наркотиків може стати порушенням угоди з Мінʼюстом США, яку він уклав минулого року. Чоловік пішов на співпрацю з правосуддям у справі про укладення договорів з нерухомістю. Він визнав себе винним у порушеннях щодо використання кредитів на будівництво і заборгованості банку. Також Йохай намагався співпрацювати з офісом Спеціального радника Роберта Мюллера.

Але зараз прокурори подали заяву федеральному судді, у якій припустили, що Йохай зміг отримати наркотики, відправляючи невеликі суми грошей особам в цьому районі.

«Фінансові звіти відповідача вказують, що він використовує гроші, які він отримує від своєї матері, для розрахунку з «друзями» у бідних районах Лос-Анджелеса, з якими він навіть не спілкується телефоном або електронною поштою. Оскільки увʼязнені не мають доступу до валюти, зазвичай за наркотики платять, надсилаючи з вʼязниці «подарунки» спільникам торговців і близьким, які виходять за межі вʼязниці», — цитує видання одного з прокурорів.

У січні працівники тюрми помітили, що Йохай поводиться дивно. Йому було наказано надати зразок сечі, який виявився позитивним на кокаїн і метамфетамін. Джеффрі зізнався, що вживав наркотики.

Тож якщо суддя визнає, що Йохай порушив угоду, це призведе до більш суворого вироку для нього.