«Опоблок» не буде підтримувати жодного з кандидатів у президенти — заява партії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Партія «Опозиційний блок» заявляє, що не підтримує жодного з двох кандидатів у президенти, які виходять у другий тур.

«У ситуації, що склалася, ми не маємо права закликати підтримувати чинного президента Петра Порошенка... В той же час ми не можемо підтримувати кандидатуру Володимира Зеленського, заяви якого розходяться з нашими принциповими позиціями», — йдеться на сайті політсили.

Партія закликає своїх виборців відмовитися від підтримки будь-кого з кандидатів. У той же час «Опоблок» готується брати участь у парламентських виборах, які відбудуться восени цього року.

«Ми і далі залишаємося прихильниками парламентської форми правління і зробимо все, щоб політична система України зазнала змін, а політика стала більш відповідальною і стабільною. Вважаємо, що основна політична боротьба розгорнеться восени, під час виборів у Верховну Раду України. Закликаємо всіх членів партії, всіх відповідальних громадян зосередитися на підготовці до парламентських виборів і до роботи з реальними змінами суспільства», — заявили в партії.

  • Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що результати першого туру виборів були сфальсифіковані на користь Петра Порошенка .Водночас вона стверджує, що не буде оскаржувати результати першого туру в суді. Тимошенко зазначила, що не підтримує жодного з двох кандидатів, які вийшли у другий тур. Вона також заявила, що її партія братиме участь у виборах до Верховної Ради 2019 року.