У Парижі продадуть револьвер, з якого, імовірно, застрелився Ван Гог

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Револьвер, з якого, ймовірно, застрелився голландський художник Вінсент Ван Гог, продадуть на аукціоні, повідомляє France24.

Його виставлять в Auction Art у Парижі. Револьвер як «найвідоміша зброя в історії мистецтва» має піти з молотка 19 червня. За даними представників Auction Art, револьвер Lefaucheux (Лефоше) калібру 7 мм оцінюють орієнтовно у €60 тисяч.

Зброю в 1965 році виявив фермер на полі у селі, розташованому на північ від Парижу. Там, як вважається, Ван Гог смертельно поранив себе у 1890 році. Револьвер художник позичив у власника готелю, в якому зупинявся.

Цей револьвер вже демонстрували в музеї Ван Гога в Амстердамі. Як пише видання, в останні дні життя Ван Гог написав деякі з найдорожчих своїх робіт, зокрема «Портрет доктора Гаше». Цю картину продали в 1990 році за $82,5 млн.

  • У середині березня стало відомо, що у будинку в південній частині Лондона, де близько року жив Ван Гог, виявили його схованки.
  • У Франції до кінця 2019 року триватиме цифрова виставка шедеврів Ван Гога. Незвичайна експозиція під назвою «Ван Гог: Зоряна ніч» представлена у паризькій «Майстерні Люмʼєр» (Atelier des Lumières).