Сінгапурський авіаперевізник заявив про проблеми з двигунами у літаках Boeing 787-10 Dreamliner

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Авіакомпанія Singapore Airlines заявила про проблеми з двигуном у літаках Boeing 787-10 Dreamliner і вивела з експлуатації два рейси. Про це повідомляє The Straits Times.

Літаки були оснащені двигунами Rolls-Royce Trent 1000 TEN, які є покращеною версією двигунів Trent 1000, використовуваних практично у всіх Dreamliner.

Фахівці виявили, що Trent 1000 схильні до передчасного зношення лопатей, після чого авіаперевізник замінив їх на більш нові, але у версії TEN знову виявили ці самі проблеми.

«В очікуванні заміни двигуна два літаки SIA 787-10 були виведені з експлуатації», — повідомили у Singapore Airlines.

Нагадаємо, за останні півроку сталося дві катастрофи з літаками Boeing 737 MAX, після чого низка країн відмовилися від використання цієї марки, а компанія почала перевірку цієї моделі літака.

  • 10 березня в Ефіопії після шести хвилин польоту розбився пасажирський Boeing 737 компанії Ethiopian Airlines. Він прямував зі столиці країни Аддис-Абеби до Кенії. На борту перебували 157 осіб — громадяни 33 країн, у тому числі 19 працівників Організації Обʼєднаних Націй. Усі вони загинули.
  • У результаті аварії літака Boeing 737 індонезійських авіаліній Lion Air загинуло 189 осіб, включно з членами екіпажу. Після трагедії Федеральне авіаційне управління США попередило про неполадки обладнання у Boeing 737 Max.
  • Аналіз безпеки Boeing показав, що нова система управління польотом у літаках MAX, відома як MCAS, мала кілька суттєвих недоліків. Експерти припускають, що вона автоматично спрямовує ніс літака вниз, навіть коли в цьому немає необхідності, і не дозволяє пілотам виправити положення вручну. Це і могло стати причиною катастрофи в Індонезії. Але поки що розслідування не закінчено.