The Cure, Radiohead, Def Leppard. Хто ще потрапив до Зали слави рок-н-ролу у 2019 році?

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Нью-Йорку пройшла церемонія включення музикантів до Зали слави рок-н-ролу. Цього року до почесного списку потрапили одразу кілька рок-легенд. Про це пише Rolling Stone.

Зі списку 15 номінантів, яких визначали за допомогою онлайн-голосування, до Зали слави потрапили сім учасників: Джанет Джексон, Стіві Нікс, Radiohead, Def Leppard, The Cure, Roxy Music і The Zombies. Цього року відбір не пройшли такі групи, як Kraftwerk і Rage Against the Machine.

Серед переможців журналісти та фанати відзначили британський рок-гурт The Cure. Перед церемонією група зʼявилася на червоній доріжці, щоб дати інтервʼю. На запитання ведучої: «Ви у такому ж захваті, як і я?», фронтмен The Cure Роберт Сміт відповів: «Судячи з усього, ні».

Роберта Сміта та його гурт The Cure урочисто ввели в Зал слави після пронизливої ​​промови лідера Nine Inch Nails Трента Резнора, там вони виконали кілька своїх легендарних пісень.

Джанет Джексон цю перемогу виборола після трьох номінацій.

Американська співачка та композиторка Стіві Нікс стала першою жінкою, яку двічі включили до списку Зали слави рок-н-ролу.

Гітарист Ед ОʼБрайен і барабанщик Філ Селуей представляли на церемонії Radiohead вдвох. Гурт не виступав через відсутність фронтмена Тома Йорка.

Щороку до Зали слави рок-н-ролу включають музикантів, які зробили значний внесок та мали вплив на музичну індустрію, і перші альбоми яких вийшли не менше 25 років тому.

Відбірковий комітет складається з істориків музики, які обирають артистів як кандидатів. Згодом вибір проводять шляхом голосування близько 1 000 експертів, серед яких — викладачі університетів, журналісти, продюсери та інші фахівці, які мають досвід в індустрії музики. Щоб бути обраним, треба отримати принаймні 50% голосів. Щороку до Зали слави обирається від пʼяти до семи артистів.