Українські десантники отримали партію американських парашутних систем від Airborne Systems

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Оборонне підприємство «Спецтехноекспорт», яке входить до складу «Укроборонпрому», передало десантно-штурмовим військам ЗСУ американські парашутні системи від Airborne Systems North America. Десантники отримали чотири види систем для десантування особового складу та вантажів.

Про це повідомляє прес-служба «Спецтехноекспорту».

Переговори про постачання систем почалися ще у 2018 році. «Ми вже кілька років тісно співпрацюємо з компанією Airborne Systems і дуже задоволені їхньою продукцією», — сказав командувач десантно-штурмових військ генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Повідомляється, що особовий склад вже пройшов підготовку і навчання з фахівцями Airborne Systems.

У коментарі theБабелю у прес-службі держпідприємства відмовилися називати види систем та кількість переданого спорядження, пославшись на заборону від Міноборони про розголошення інформації.

Зазначимо, що Airborne Systems виробляє пʼять основних систем: легку систему RA-1 (персональний переносний легкий парашут), систему HI-5 (модульний парашут), систему MicroFly II (автономний парашут для доставки вантажів), Т-11 (некерована парашутна система) та багатоцільовий парашут MMS з режимом скиду.