ООН підтримала бойкот готелів султана Брунею, який оголосив актор Джордж Клуні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

ООН розкритикувала рішення влади Брунею запровадити смертну кару за одностатеві стосунки, повідомляє The Guardian.

«Я закликаю уряд припинити набуття чинності цього нового драконівського кримінального кодексу, який у разі його реалізації стане серйозним ударом по захисту прав людини у Брунеї», — заявила верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет.

Міжнародне право, за її словами, накладає жорсткі обмеження на застосування смертної кари. Вона може застосовуватися лише за злочини, повʼязані з вбивством і умисним вбивством, і тільки після того, як будуть дотримані всі вимоги належної правової процедури.

Перед цим до глобального бойкоту девʼяти готелів султана Брунею Хассанала Болкіаха закликав британський музикант Елтон Джон. Він заявив, що давно не зупиняється в готелях, що належать султанові Брунею, через жорстоке поводження влади королівства з людьми нетрадиційної сексуальної орієнтації.

  • Раніше голлівудський актор Джордж Клуні закликав до глобального бойкоту девʼяти готелів султана Брунею Хассанала Болкіаха через введення ним у країні смертної кари за одностатеві стосунки.
  • Готелі розташовані у Великій Британії, Франції, Італії та США і належать державній компанії Brunei Investment Agency, підзвітній міністерству фінансів Брунею. Серед них — The Dorchester (Лондон), 45 Park Lane (Лондон), Coworth Park (Велика Британія), The Beverly Hills Hotel (Беверлі-Хіллз), Le Meurice (Париж), Plaza Athenee (Париж), Eden (Рим), Hotel Bel-Air (Лос-Анджелес) і Principe di Savoia (Мілан).