Facebook видалив майже 700 сторінок, повʼязаних з провідною опозиційною партією в Індії напередодні виборів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Соціальна мережа Facebook видалила видалила 687 сторінок і облікових записів, повʼязаних з IT-департаментом провідної опозиційної партії «Індійський національний конгрес», повідомляє Reuters.

У Facebook повідомили, що видалили 549 акаунтів і 138 сторінок за «скоординовану сумнівну поведінку». Соцмережа заявила, що також заборонила деякі акаунти індійської компанії, повʼязаної з мобільним додатком, який просуває правляча партія премʼєр-міністра Нарендри Моді «Бхаратія джаната парті».

«Вони використовують мережу підроблених облікових записів, щоб приховати свою ідентичність і спотворити інформацію про тих, хто стоїть за ними. Це основна причина видалення», — повідомив глава відділу кібербезпеки Facebook Натаніель Глейхер.

Вибори в Індії пройдуть у сім етапів, по черзі у 29 штатах і семи союзних територіях з 11 квітня по 19 травня. На них оберуть склад Лок сабхі (нижньої палати парламенту). Остаточний підрахунок голосів має завершитися до 23 травня.

За даними ЗМІ, високі шанси на перемогу має правляча «Бхаратія джаната парті», а її головним суперником буде саме «Індійський національний конгрес».