У штабі Бойка вважають, що його результати занижені на 20%, а результати Порошенка — завищені

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У штабі кандидата у президенти від партії «Опозиційна платформа — За життя» заявили, що результати екзит-полів були неточними та Юрій Бойко набрав 11,5% голосів на виборах, а не 9,7%.

Про це під час прес-конференції заявив народний депутат Нестор Шуфрич.

«У нас є вже результати обробки майже 100% паралельного підрахунку голосів. І вже сьогодні ми можемо говорити, що результати екзит-полів були не зовсім точними: результати Юрія Бойка занижені на 20%, а результати Порошенка — завищені на 20%», — сказав він.

Шуфрич заявив, що виходом у другий тур чинний глава держави Петро Порошенко зобовʼязаний кандидату Олександру Вілкулу.

«Порошенко може вручити Вілкулу та компанії іменну зброю за їхню допомогу. Ми проаналізували роботу штабу наших «донецьких друзів»: у 2014-му році на президентських виборах їхній кандидат набрав 3,5%, в них істотний прогрес — у виборчій кампанії цього року вони збільшили на піввідсотка за результатами, які ми бачимо сьогодні. Саме тому, якщо Петро Порошенко і буде брати участь у другому турі, то виключно завдяки 4% Вілкула», — сказав нардеп, додавши, що якщо б Вілкул підтримав Бойка, то він впевнено вийшов би у другий тур.

Сам Бойко теж заявив, що набрав 11,7% голосів. За його словами, за нього голосували не тільки на сході, але й на заході, і у центрі. Бойко також додав, що його штаб зафіксував близько 100 порушень, зокрема підкуп і вкидання бюлетенів.