Друга підозрювана у вбивстві брата Кім Чен Ина визнала себе винною. Її відпустять на свободу

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Друга підозрювана у вбивстві брата Кім Чен Ина визнала себе винною. Її відпустять на свободу

Adli Ghazali / Anadolu Agency / Getty Images

Громадянка Вʼєтнаму Доан Ті Хуонг, яку звинувачували в убивстві брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина, визнала себе винною у «завданні шкоди небезпечною зброєю».

Суд дав Хуонг три роки та чотири місяці позбавлення волі. Але адвокат Хісʼям Пох Тейк запевнив, що жінку скоро відпустять на свободу, пише The Guardian.

«У перший тиждень травня вона повернеться додому», — заявив він.

Адвокат пояснив, що його підзахисну відпустять за процедурою «скорочення покарання». Вона перебуває під вартою з 2017 року.

З самого початку обвинувачення просило застосувати для Доан Ті Хуонг смертну кару.

Напередодні суд відпустив індонезійку Сіті Айсію — іншу затриману за підозрою в причетності до вбивства. 11 березня з неї зняли обвинувачення та відправили додому в Індонезію.

  • Кім Чон Нама отруїли 14 лютого 2017 року в аеропорту Куала-Лумпура. На його обличчя накинули хустку, змочену отрутою миттєвої дії — нервово-паралітичним токсином VX.
  • Малайзійська поліція затримала двох підозрюваних: громадянку Вʼєтнаму Доан Ті Хуонг та індонезійку Сіті Айсію. Адвокати заявили, що жінок обманули: вони думали, що беруть участь у реаліті-шоу.
  • Кім Чон Нам був старшим сином колишнього лідера Північної Кореї Кім Чен Іра. Останні роки він здебільшого жив за кордоном і публічно критикував владу КНДР.
  • Південна Корея підозрює, що за вбивством брата Кім Чен Ина стоїть влада КНДР. США теж звинуватила Пхеньян в отруєнні Кім Чон Нама та наклала нові санкції на Північну Корею.