Найєм: Штаби Тимошенко та Зеленського ведуть перемовини про обʼєднання в другому турі. Йдеться про створення парламентської коаліції

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Передвиборчі штаби кандидатів у президенти Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко ведуть перемовини про обʼєднання зусиль у другому турі президентських виборів, що може призвести до створення парламентської коаліції.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм.

«За однією з версій, лідер «Батьківщини» готова надати підтримку Володимиру Зеленському в обмін на підписання меморандуму про створення парламентської коаліції, головним завдання якої буде зміна законодавства та впровадження двотурової системи проведення парламентських виборів», — написав Найєм.

Нардеп пояснив, що за такої моделі вибори в парламент будуть проходити виключно в два тури, а партія, що переможе, отримає 51% місць та сформує більшість.

«Якщо такі домовленості будуть досягнуті, фактично це буде означати, що Володимир Зеленський оголосить своїм премʼєр-міністром Юлію Тимошенко. Ми не знаємо, на якій стадії знаходяться перемовини, і чи погодиться лідер президентської гонки на таку підтримку», — додав Найєм.