Астронавти NASA вдруге вийшли у космос для завершення установки нового обладнання МКС

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Американські астронавти NASA Нік Гейг і Крістіна Кох вийшли у відкритий космос, щоб завершити установку нових батарей для підвищення потужності Міжнародної космічної станції (МКС). Це 215-й вихід у космос в історії станції, повідомляється на офіційному сайті NASA.

Під час майже 7-годинного виходу у відкритий космос вони замінять старі нікель-водневі акумулятори на нові, більш потужні літій-йонні на опорному сегменті P4 ферми МКС, до якої кріпиться пара сонячних панелей. Перед цим астронавти встановлять на електрощиті адаптерні панелі для підʼєднання нових, які були доставлені в вересні минулого року на МКС сьомим за рахунком японським вантажним кораблем H-II Transfer Vehicle.

За роботою астронавтів можна спостерігати в прямому ефірі.

Це другий вихід у відкритий космос для заміни батарей за останній тиждень. 22 березня Нік Гейг і Анна МакКлейн уже проводили установку адаптерних пластин і електричних зʼєднань для трьох з шести нових літій-йонних батарей для ферми портів станції.

Оновлення системи енергопостачання станції почалося ще в січні 2017 року, коли астронавти встановили шість таких акумуляторів.