У Мексиці оголосили високий рівень небезпеки через виверження диму та лави з вулкану Попокатепетль

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У Мексиці оголосили високий рівень небезпеки через виверження диму та лави з вулкану Попокатепетль

Alejandro Cegarra / Bloomberg via Getty Images

Мексиканська влада оголосила жовтий рівень небезпеки через виверження вулкану Попокатепетль у центральній частині країни, неподалік від столиці — міста Мехіко.

Вулкан вже кілька днів викидає дим і попіл. Як повідомляє NDTV, вулкан також вивергає лаву.

За інформацією Reuters, Національний центр профілактики катастроф у Мексиці просить людей триматися подалі від вулкану. Протягом останньої доби на Попокатепетлі сталося понад 200 викидів. Вони розлітаються приблизно на 50 миль на південний схід.

Останнє виверження вулкану Попокатепетль сталося у 2000 році. Тоді влада евакуювала близько 50 000 жителів, які мешкали неподалік вулкану.

Цього разу влада оголосила рівень небезпеки «жовтий три» — це максимально високий рівень перед евакуацією.

  • На італійській Сицилії активізувалася Етна — найвищий і найвідоміший діючий вулкан Європи. З-за хмар вулканічного попелу аеропорт «Катанія-Фонтанаросса» був змушений скасувати частину рейсів.
  • В Японії на південному острові Кутиноерабу 17 січня сталося виверження вулкана, попіл і дим піднялися у повітря на висоту шість кілометрів.
  • Вулкан Анак-Кракатау в Індонезії після кількох сильних вивержень минулого тижня втратив дві третини своєї висоти та три чверті обʼєму. Учені-вулканологи повідомили, що висота вулкана після вивержень зараз становить 110 м над рівнем моря. До цього висота Анак-Кракатау складала 338 м. Вулкан також втратив 150—180 млн куб. м обʼєму.