Порошенко: Гібридна агресія Росії більш загрозлива, ніж корупція

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Петро Порошенко вважає гібридну агресію з боку Росії більш загрозливою для України, ніж корупцію. Таку думку він висловив на закритій зустрічі з блогерами.

«На всяку нісенітницю ми отримуємо десятки мільйонів технічної допомоги, якої Україна не потребує... Якщо б мене запитали, чи загрожує корупція країні, — 100 відсотків загрожує. Але країні більше загрожує гібридна агресія Росії», — заявив Порошенко.

Президент додав, що до загроз гібридної війни потрібно підійти «по-новому». «Те, що відбувається зараз, — не свобода слова. Нам потрібно негайно наступати, відразу ж після виборів, відразу ж, до парламентських. У цих умовах ми будемо дуже уважно вивчати досвід США, Німеччини і Франції, де є чіткі критерії, що стосуються ЗМІ та соцмереж», — підкреслив Порошенко.

На його думку, потрібно запровадити відповідальність за недостовірні дані про кінцевих власників каналів, «якщо ними керуватимуть з Москви». «Власником «112 каналу» записаний німець, і ми робимо вигляд, що в це віримо», — заявив президент.

Про що ще Порошенко говорив з представниками блогосфери — читайте в матеріалі theБабеля.

  • Наприкінці лютого журналісти Bihus.Info опублікували розслідування, згідно з яким син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є одним з організаторів схем із розкрадання в оборонному комплексі. Ці схеми принесли бенефіціарам щонайменше 250 млн грн, а серед фірм, які в них брали участь, називають колишній завод Петра Порошенка.
  • Реагуючи на це розслідування, Порошенко закликав правоохоронців перевірити інформацію про розкрадання в державному концерні «Укроборонпром». «Є факти — до в’язниці. І ніхто не захистить. Немає фактів, тоді припиніть розгойдувати ситуацію і в армії, і в державі», — заявив Порошенко.