Президентку Swedbank звільнили через можливу причетність до відмивання грошей з «панамського архіву»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Президентку Swedbank звільнили через можливу причетність до відмивання грошей з «панамського архіву»

Mikael Sjoberg / Bloomberg via Getty Images

Президентку Swedbank Біргітту Боненсен звільнили через підозри в її причетності до відмивання грошей з «панамських архівів». Про це повідомляє шведське видання Di.

Раніше, в березні, зʼявилася інформація про те, що Swedbank міг вести справи з низкою фірм у країнах Балтії, повʼязаними з адвокатським бюро Mossack Fonseca.

При цьому раніше керівництво Swedbank заявляло владі США у відповіді на їхні запити, що не мають підстав підозрювати відмивання грошей.

Mossack Fonseca — компанія зі штаб-квартирою в Панамі, яка в 2016 році опинилася у центрі міжнародного скандалу. У пресу потрапила конфіденційна інформація про активи та власність політиків із різних країн та інших публічних діячів.

Фігурантами «панамських паперів» стали також деякі українці, зокрема президент Петро Порошенко, мер Одеси Геннадій Труханов, колишній премʼєр-міністр Павло Лазаренко, підприємець і помічник Лазаренка Петро Кириченко, британсько-український підприємець Мохаммад Захур.

  • Німецька поліція 29 листопада 2018 року провела у Франкфурті обшуки в офісах найбільшого німецького банку Deutsche Bank. Вони повʼязані з розслідуванням «панамських документів» про відмивання коштів за допомогою офшорів.
  • Прокуратура Південного округу штату Нью-Йорк висунула звинувачення чотирьом фігурантам розслідування «панамських документів». Йдеться про шахрайство, ухилення від податків, відмивання грошей та інші злочини.