У столиці Бангладешу горить офісна багатоповерхівка. Люди вистрибують з вікон, 17 загиблих

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У столиці Бангладешу горить офісна багатоповерхівка. Люди вистрибують з вікон, 17 загиблих

Stringer / Anadolu Agency / Getty Images

У столиці Бангладеш Дацці, в діловому районі Банані палає 19-поверхова офісна будівля. Щоб вижити, люди вистрибують з вікон споруди, загинули вже щонайменше 17 людей, повідомляється у twitter агентства AFP.

«Офіційно: кількість жертв пожежі в Дацці сягнула 17 осіб», — пише агентство.

Як повідомляє Aljazeera, через те що люди в середині будівлі опинилися у вогняній пастці, вони почали вистрибувати з вікон. За словами свідків, людям навіть довелося рятуватися з будівлі на скручених мотузках і рушниках. З вікон лунали крики про допомогу, дехто спускався стіною будівлі.

«Коли я почув, що в будівлі спалахнула пожежа, я швидко вибіг звідти», — розповів Шойкот Рахман, один із втих, хто врятувався .

«Багато хто з моїх колег усе ще замкнений в офісі», — сказав Рахман, який побіг у безпечне місце, почувши, як колеги підняли тривогу.

Офісні працівники опублікували відео пожежі зсередини будівлі.

Військовий представник Абдулла ібн Заїд заявив, що мінімум 45 осіб було госпіталізовано. Вертольоти заливали полумʼя водою, а з вікон валив густий чорний дим. За його словами, на місці працюють десятки пожежників, людей намагаються евакуювати гелікоптерами.

«Пожежа сталася на 9-му поверсі будівлі, але ми не знаємо, за яких обставин», — додав Заїд.

Також кілька людей намагалися спуститися сходами із зовнішнього боку хмарочоса.