Український моряк Беспальченко одружиться в російському СІЗО

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Український моряк Беспальченко одружиться в російському СІЗО

Facebook / Татьяна Шевченко

За рішенням російського суду військовополонений Віктор Беспальченко та ще 23 українських моряки, захоплені ФСБ у листопаді 2018 року в Керченській протоці, мають перебувати під вартою до кінця квітня 2019 року. Але саме на цей місяць Беспальченко разом із коханою планували весілля. Про це розповіла наречена Беспальченка Тетяна Шевченко, передає ТСН .

Тепер пара думає не переносити церемонію, а одружитися в СІЗО.

«Ми планували робити весілля у квітні. Ми зараз чекаємо на рішення СІЗО. Буде виділено маленьке приміщення для розпису. Буду я, буде Віктор, можливо, ще хтось буде присутнім», — розповіла вона.

Наречена Віктора Беспальченка приїхала 27 березня до Москви на суд, який визнав «законним» подовження арешту її коханому та ще трьом українським морякам.

Четверо військовополонених, а саме Віктор Беспальченко, Владислав Костишин, Володимир Лісовий та Володимир Варимез, спілкувалися з суддею винятково через перекладача. Свідчити українці відмовилися, посилаючись на Женевську конвенцію про статус військовополонених. Їхню справу раніше зняли з розгляду, бо рішення суду першої інстанції було неякісно перекладено українською.