Держдеп запланував «нову серію заходів» за агресію Росії проти України. Про неї оголосять наступного тижня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Держдеп запланував «нову серію заходів» за агресію Росії проти України. Про неї оголосять наступного тижня

Chip Somodevilla / Getty Images

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що наступного тижня Штати разом з членами НАТО оголосять про нові заходи проти Росії за її дії в Україні, повідомляє Reuters.

«Я сподіваюся, що на наступному тижні я зможу оголосити ще одну серію дій, які ми запровадимо спільно», — сказав Помпео на слуханнях у Палаті представників. Він також визнав, що Вашингтон міг би зробити більше для вирішення проблем російської агресії проти України.

15 березня Міністерство фінансів США розширило список санкцій проти Росії за агресію проти України. До нього внесли вісім організацій і шість фізичних осіб. Під обмеження потрапили причетні до атаки на українські кораблі і моряків в Керченській протоці.

  • На початку березня президент США Дональд Трамп продовжив санкції проти Росії анексію Криму і війну на Донбасі.
  • Перед цим Конгрес внесли законопроект про нові санкції проти Росії. Під обмеження можуть потрапити російський суднобудівний і нафтовий сектор, а також російські енергетичні проекти за кордоном. Також санкції можуть ввести для банківського і киберсектору, інвестицій в російські проекти з видобутку скрапленого природного газу, а також для політиків і олігархів, які діють «від імені президента Володимира Путіна».