За кордоном відкрито 101 виборчу дільницю у 72 країнах світу. Українці, які живуть у Росії, будуть голосувати в сусідніх країнах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Громадяни України, які постійно мешкають на території Росії, зможуть проголосувати на президентських виборах у Казахстані, Грузії та Фінляндії.

Як заявив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Сергій Погорельцев, на території РФ на постійній основі проживає близько 30 тисяч українців, додавши, що всього в Росії близько 2 млн громадян України.

«Ті, хто проживають у Росії постійно, зможуть голосувати в посольстві України в Грузії — це близько 8 тис. громадян, які стоять на обліку в генконсульстві в Ростові-на-Дону, у Фінляндії — близько 19 тис. громадян, які належать до посольства України в Росії та генконсульств у Санкт-Петербурзі, і в Казахстані — близько 3 тис. громадян, які стоять на обліку в Єкатеринбурзі і Новосибірську», — сказав глава консульської служби.

Погорільцев заявив, що загальна кількість українських виборців за кордоном становить понад 410 тисяч осіб. Він додав, що до 29 березня завершиться передача за кордон усіх списків виборців.

Дипломат також зазначив, що українці за кордоном можуть проголосувати на 101 виборчій дільниці у 72 країнах світу. При посольствах і консульствах України створено 99 дільниць, а ще дві закордонні виборчі дільниці сформовані при військових частинах, дислокованих за межами України — у Демократичній Республіці Конго та Косово.