У порту Одеської області СБУ виявила 36 ракет російського комплексу «Печора». Зброю готували до відправки контрабандою в Еритрею

Дата:
У порту Одеської області СБУ виявила 36 ракет російського комплексу «Печора». Зброю готували до відправки контрабандою в Еритрею

Wikimedia Commons

У порту Одеської області СБУ та Головна військова прокуратура виявили 36 зенітних ракет класу «земля-повітря» 5Б-27Д, які перебувають на озброєнні російського зенітного комплексу С 125 «Печора». Як повідомив на засіданні Кабміну Генеральний прокурор Юрій Луценко, зброю готували до контрабандного відправлення в Еритрею.

За словами генпрокурора, СБУ та Головна військова прокуратура зареєстрували в січні 2019 року кримінальне провадження про те, що в період з 2007 по 2019 рік посадові особи «Рособоронекспорту» за змовою з посадовими особами підприємств оборонно-промислового комплексу України незаконно переміщували через кордон зброю, боєприпаси та вибухові речовини.

В одному з портів під Одесою на складі правоохоронці виявили 36 зенітних ракет 5Б-27Д в повному бойовому оснащенні разом із супутнім обладнанням.

«Росіяни в 2007 році планували за підробленими документами передати зброю нібито в Еритрею, а можливо, в інші країни, для того щоб підірвати імідж України», — заявив Луценко.

Він звернувся до Кабміну з проханням ухвалити розпорядження та передати затриману зброю ВСУ.