Австрійський журналіст Вершютц оскаржує в київському суді рішення СБУ про заборону вʼїзду в Україну

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Керівник українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіан Вершютц подав до Окружного адміністративного суду Києва через те, що СБУ заборонила йому вʼїжджати до України на рік.

Вершютц оскаржує рішення СБУ, повідомив він у Facebook.

«Офіційно СБУ інкримінує журналісту відвідування окупованих територій, незважаючи на наявність у нього прямих дозволів СБУ про роботу на непідконтрольних Україні територіях. У публічному судовому процесі ми доведемо, що Крістіан Вершютц не порушував українських законів і постраждав саме у звʼязку з журналістською діяльністю», — йдеться в повідомленні на сторінці австрійця.

  • 7 березня стало відомо, що Служба безпеки України на рік заборонила вʼїзд в Україну керівнику українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу. МЗС Австрії назвало це цензурою.
  • 11 березня Міністерство закордонних справ Австрії викликало українського посла Олександра Щербу через заборону на вʼїзд австрійському журналісту Крістіану Вершютцу.
  • Посол України в Австрії Олександр Щерба на зустрічі з представниками австрійського Міністерства закордонних справ заявив, що заборона вʼїзду їхньому журналісту в Україну не має нічого спільного з цензурою.