Європарламент проголосував за скасування переведення годинників з весни 2021 року

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Європейський парламент проголосував за скасування з квітня 2021 року практики сезонного переведення часу на годинниках. Як повідомляє Reuters, відповідне рішення підтримали 410 євродепутатів з 192.

Ухвалене рішення не є остаточним, але стане основою для вироблення загальноєвропейської позиції з цього питання. Депутати прийняли постанову, згідно з якою з 2021 року країни Євросоюзу не зможуть самостійно протягом року змінювати час, але за ними залишиться право визначати самостійно, у якому часовому поясі бути.

Зараз країни переводять час в останню неділю березня та останню неділю жовтня.

Раніше вважалося, що сезонне переведення часу допомагає берегти електроенергію. «Нові технології та різні способи життя означають, що ми більше нічого не заробляємо [змінюючи час], фактично ми не економимо», — заявила депутат Маріта Ульвског.

Дебати з приводу переведення часу ведуться ще з вересня 2018 року. Соцопитування в країнах Євросоюзу показали, що 84% респондентів виступають за скасування цієї практики. Прихильники переведення годинників обурені тим, що в опитуванні 70% респондентів — німці.