У США понад два тижні страйкує Чиказький симфонічний оркестр. Музиканти не хочуть переходити на нову пенсійну систему

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У США один з провідних музичних колективів світу — Чиказький симфонічний оркестр — відзначив третій тиждень свого страйку безкоштовним концертом, повідомляє AFP.

Про що мова?

Музиканти оголосили страйк 10 березня. Вони конфліктують із Чиказькою асоціацією симфонічних оркестрів. Керівництво асоціації запропонувало музикантам змінити пенсійну систему з фіксованих виплат на систему прямих внесків. На базі цих внесків у майбутньому формуватимуться пенсійні виплати.

Керівництво в листі повідомило музикантам, що зобовʼязання з виплати пенсій асоціації досягли $3,8 млн у цьому році, а в найближчі часи щорічно зростатимуть на $5—6 млн. Музиканти оркестру відмовляються переходити на нову систему. На їхню думку, необхідно зберегти поточну схему виплат для підтримки загальновизнаного статусу оркестру світового рівня.

Що тепер?

За словами представників колективу, останні переговори з асоціацією відбулися близько тижня тому. Поки всі концерти Чиказького симфонічного оркестру до 2 квітня скасовані. Всім, хто купив квитки на виступи, пропонують здати їх або пожертвувати. У понеділок, 25 березня, оркестр зіграв безкоштовний концерт у холі чиказького Будинку вчителів, на який підтримати музикантів прийшли близько 800 осіб. На підтримку музикантів висловилися також деякі політики, зокрема спікер палати представників Ненсі Пелосі.