Біля Криму затримали бойовика «ДНР», якого завербували російські спецслужби

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Колишнього члена незаконного збройного формування «ДНР» з позивним «Домовий» 25 березня затримали прикордонники на адміністративній межі з анексованим Росією Кримом. Чоловік — уродженець Кіровоградської області, який проживав на півострові, а у 2014 році входив до батальйону «Російської православної армії», повідомив спікер Державної прикордонної служби Олег Слободян.

«За його словами, до 2014 року він із сім’єю проживав на території РФ, звідки повертався в Україну через уже закритий на той час пункт пропуску «Успенка». Під час одного з таких перетинів державного кордону він був завербований представниками спецслужб Російської Федерації для участі у військових діях на території України в «армії» так званої «ДНР», — зазначив Слободян.

Чоловік під час однієї з відпусток поїхав до сім’ї в Росію та вирішив уже не повертатись до «ДНР». Відомо, що протягом свого перебування на непідконтрольній території України чоловік неодноразово зустрічався з військовослужбовцями спеціальних підрозділів РФ, які виконували диверсії проти підрозділів українських Збройних сил.

  • Правоохоронці вночі 14 березня затримали учасника бойових дій проти українських військових на Донбасі з позивним «Коса», який намагався з анексованого Криму повернутися на материкову територію України.